Zonneboiler Overschild

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Overschild? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl tref jij omvangrijke details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Overschild.

zonneboiler systeem installeren in 9625

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een alledaags huishouden in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €85 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9625
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Overschild vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Overschild! Dankzij onze vergelijker vind je snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Midden-Groningen. Of check de website kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs uit de gemeente. In onderstaande box bekijk je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie is de CV-brander nodig. In de eerste plaats relevant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Overschild. Dit apparaat is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Overschild fluctueren tussen de €2875 en €3100, inclusief plaatsing. Het product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder tref je voor verschillende omstandigheden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €120 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€40
100 liter2€2.875 – €3.200€85
200 liter2€3.150 – €3.800€110
300 liter3€4.500 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-overschild

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze statistieken kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Overschild (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €850 tot €1725. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Overschild

 • AJM Zonne-energie (AJM 72-500), vermogen 33 [KW], €2244 subsidie.
 • Zizon (Blue 5-ZO400L), vermogen 3338 [KW], €2270 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 568 [KW], €386 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Midden-Groningen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.midden-groningen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Overschild aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Overschild!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!