Zonneboiler Luddeweer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Luddeweer? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze website ontdek jij omvangrijke info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Luddeweer.

zonneboiler systeem installeren in 9624

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een alledaags huishouden in Midden-Groningen stookt 1570 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9624
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Luddeweer vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Luddeweer! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je snel een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Midden-Groningen. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs in de buurt. Hierna achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis interessant voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Luddeweer. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Luddeweer komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3550, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op deze pagina check je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor diverse situatiesde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €55 per jaar (energieprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.650€65
100 liter2€2.925 – €3.200€80
200 liter2€3.200 – €3.875€135
300 liter3€4.525 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-luddeweer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het helder naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Luddeweer (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €575 tot wel €1275. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Luddeweer

 • Remeha (TzerraSol 390 4C), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (Blue 4-ZO400L), vermogen 3158 [KW], €2147 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1039 [KW], €707 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Midden-Groningen soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.midden-groningen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Luddeweer aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Luddeweer!

 • Warmtepomp: wint energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!