Zonneboiler Froombosch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Froombosch? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind jij accurate gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Froombosch.

zonneboiler systeem installeren in 9619

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9619
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Froombosch vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Froombosch! Via zonneboilerrevolutie.nl tref je snel een goede installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Groningen. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over goede installatiebedrijven in de regio. Verderop bekijk jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Het systeem bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Froombosch. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In december 2023 zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Froombosch vinden we terug ergens tussen de €2775 en €3300, inclusief plaatsing. Het product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor velerlei voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €55 per jaar (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€45
100 liter2€2.875 – €3.050€105
200 liter2€3.100 – €3.875€135
300 liter3€4.450 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-froombosch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Froombosch (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot wel €1375. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Froombosch

 • Remeha (TzerraSol 690 5C), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 20-ZO200L), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1802 [KW], €1225 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Midden-Groningen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.midden-groningen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Froombosch aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Froombosch!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!