Zonneboiler Harkstede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Harkstede? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Harkstede.

zonneboiler systeem installeren in 9617

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €800.
 • Een gemiddeld huishouden in Midden-Groningen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €90 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9617
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Harkstede vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Harkstede! Dankzij deze pagina ontdek je snel een goede installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Midden-Groningen. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit de gemeente. Hieronder achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op reviews en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Met name relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Harkstede. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In december 2023 zijn er structuren met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Harkstede zitten gemiddeld tussen €2650 en €4200, met montage. Deze installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De investering kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op onze website tref je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor enkele mogelijkheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €125 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€45
100 liter2€2.750 – €3.150€105
200 liter2€3.100 – €3.825€115
300 liter3€4.600 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-harkstede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Harkstede (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle modellen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot wel €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Harkstede

 • Remeha (TzerraSol 390 3C), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Zizon (Blue 5-ZO500L), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 120L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1175 [KW], €799 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Midden-Groningen mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.midden-groningen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Harkstede aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Harkstede!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!