Zonneboiler Woudbloem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Woudbloem? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref jij veelzijdige aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Woudbloem.

zonneboiler systeem installeren in 9618

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een alledaags gezin in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9618
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Woudbloem vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Woudbloem! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je gemakkelijk een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Groningen. Of bezoek kvinl.nl voor informatie over erkende installateurs uit de gemeente. Verderop tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem regelt het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Met name toegepast door grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Woudbloem. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Woudbloem zitten gemiddeld tussen €2700 en €3650, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Hierna lees jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor velerlei scenario’sde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.675€70
100 liter2€2.900 – €3.075€105
200 liter2€3.150 – €3.975€135
300 liter3€4.550 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-woudbloem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Op basis van deze statistieken kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de omvang en de staat van de isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke andere systemen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Woudbloem (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle producten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot €1200. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Woudbloem

 • Remeha (TzerraSol 690 4C), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 10-S150L), vermogen 1009 [KW], €686 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1207 [KW], €821 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Midden-Groningen mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.midden-groningen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Woudbloem aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Woudbloem!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!