Zonneboiler Lageland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Lageland? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze tool lees jij praktische info aangaande een zonneboiler kopen in Lageland.

zonneboiler systeem installeren in 9623

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Midden-Groningen stookt 1570 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9623
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Lageland vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Lageland! Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een goede installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Groningen. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installateurs in je omgeving. Hierna bekijk jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product is toepasbaar voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Lageland. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In december 2023 zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Lageland liggen tussen de €2525 en €4200, met installatie. Het systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor een aantal situatiesde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €150 per jaar (energieprijzen december 2023). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.675€45
100 liter2€2.800 – €3.100€75
200 liter2€3.250 – €3.975€115
300 liter3€4.525 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-lageland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Lageland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verbreed. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €875 tot €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lageland

 • Remeha (Tzerra HP 390 4C), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 40-ZO300L), vermogen 3252 [KW], €2211 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente Midden-Groningen een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.midden-groningen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Lageland aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Lageland!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!