Zonneboiler Siddeburen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Siddeburen? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek jij veelzijdige details aangaande een zonneboiler kopen in Siddeburen.

zonneboiler systeem installeren in 9628

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9628
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Siddeburen vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Siddeburen! Met behulp van deze website check je snel een goede installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Midden-Groningen. Of probeer Qbis.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven uit de buurt. Hierna vind jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op klantervaringen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het product bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats interessant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Siddeburen. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Siddeburen komen gemiddeld uit tussen €2550 en €4400, met monteren & installeren. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op onze website bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een paar gevallen de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €65 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€55
100 liter2€2.875 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.800€145
300 liter3€4.525 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-siddeburen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Siddeburen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €850 tot wel €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Siddeburen

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen_RS3001-3 150L), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.
 • Zizon (HRS200D/7,5AR Zonnegascombi), vermogen 3076 [KW], €2092 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Midden-Groningen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.midden-groningen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Siddeburen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Siddeburen!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!