Zonneboiler Noordbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Noordbroek? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze pagina vind je veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Noordbroek.

zonneboiler systeem installeren in 9635

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een alledaags huishouden in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9635
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Noordbroek vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Noordbroek! Via onze tool bekijk je gemakkelijk een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Midden-Groningen. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met erkende installateurs in de regio. Verderop lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Noordbroek. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Noordbroek zitten gemiddeld tussen €2500 en €3500, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op deze pagina tref je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een paar scenario’sde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €175 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.675€45
100 liter2€2.800 – €3.200€90
200 liter2€3.300 – €3.850€135
300 liter3€4.500 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-noordbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de info verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Noordbroek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot wel €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Noordbroek

 • Greenhill (A4-T), vermogen 1426 [KW], €970 subsidie.
 • TechniQ-Energy (TQE-500L-HYG-60HP), vermogen 3078 [KW], €2093 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2778 [KW], €1889 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Midden-Groningen mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.midden-groningen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Noordbroek aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Noordbroek!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!