Zonneboiler Borgercompagnie

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Borgercompagnie? Middels een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Door middel van onze vergelijker check jij omvangrijke aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Borgercompagnie.

zonneboiler systeem installeren in 9631

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Veendam gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €115 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9631
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Borgercompagnie vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Borgercompagnie! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker tref je verrassend eenvoudig een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Veendam. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder tref jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificering. Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. In de basis eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Borgercompagnie. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Borgercompagnie zitten gemiddeld tussen €2650 en €3450, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna check jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna check jij voor verschillende scenario’sde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €125 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.700€55
100 liter2€2.775 – €3.000€100
200 liter2€3.275 – €3.875€110
300 liter3€4.400 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-borgercompagnie

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie verdere info toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Borgercompagnie (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot €1675. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Borgercompagnie

 • Sunex (3xAMX2.0 300L), vermogen 2421 [KW], €1646 subsidie.
 • Wijsolar (HYG500CS1ww2xPro18), vermogen 3247 [KW], €2208 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2731 [KW], €1857 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Veendam wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.veendam.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Borgercompagnie aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Borgercompagnie!

 • Een warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!