Zonneboiler Muntendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Muntendam? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker vind je accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Muntendam.

zonneboiler systeem installeren in 9649

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3000.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een alledaags gezin in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €90 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9649
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Muntendam vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Muntendam! Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Midden-Groningen. Of surf naar Qbis.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificering. Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal relevant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij scherpe prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Muntendam. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Muntendam fluctueren tussen de €2675 en €3800, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op onze website check je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een aantal situatiesde kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €120 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.675€65
100 liter2€2.775 – €3.025€95
200 liter2€3.200 – €3.825€120
300 liter3€4.500 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-muntendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze informatie kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Muntendam (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €400 tot wel €1200. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Muntendam

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-24), vermogen 1794 [KW], €1220 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 2,5m²-HSP1 400A+), vermogen 1532 [KW], €1042 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2844 [KW], €1934 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Midden-Groningen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.midden-groningen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Muntendam aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Muntendam!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!