Zonneboiler Eexterveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Eexterveen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij actuele aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Eexterveen.

zonneboiler systeem installeren in 9658

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9658
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Eexterveen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Eexterveen! D.m.v. onze website vind je simpel en snel een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of benader Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit de gemeente. Bijgaand bekijk je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie zorgt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toegepast door grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Eexterveen. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Eexterveen schommelen tussen de €2900 en €4200, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. In het volgende kopje bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor verschillende omstandigheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €145 per jaar (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€60
100 liter2€2.825 – €3.200€80
200 liter2€3.300 – €3.875€125
300 liter3€4.475 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-eexterveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze data kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke andere systemen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Eexterveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €750 tot €1350. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Eexterveen

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-50), vermogen 3460 [KW], €2353 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 800A+), vermogen 3374 [KW], €2294 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2929 [KW], €1992 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Aa en Hunze een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.aaenhunze.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Eexterveen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Eexterveen!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!