Zonneboiler Nieuw Annerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Nieuw Annerveen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze vergelijker vind je veelzijdige raadgeving over een zonneboiler kopen in Nieuw Annerveen.

zonneboiler systeem installeren in 9657

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een alledaags gezin in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €130 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9657
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw Annerveen vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Nieuw Annerveen! Middels onze website tref je verrassend eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of check Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder vind jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificering. Je kunt denken aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lagere prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nieuw Annerveen. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Nieuw Annerveen fluctueren tussen de €2500 en €3250, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor verschillende gevallen de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €60 per jaar (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.500€55
100 liter2€2.950 – €3.075€75
200 liter2€3.150 – €4.000€125
300 liter3€4.575 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-nieuw-annerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten wij ook naar wie de informatie verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze informatie kan de installateur een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Relevant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Nieuw Annerveen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €925 tot wel €1475. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuw Annerveen

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 400-40), vermogen 3215 [KW], €2186 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 500A+), vermogen 3312 [KW], €2252 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3138 [KW], €2134 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Aa en Hunze een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.aaenhunze.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nieuw Annerveen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nieuw Annerveen!

 • Warmtepomp: genereert energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!