Zonneboiler Wetsinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Wetsinge? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze tool check je omvangrijke aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Wetsinge.

zonneboiler systeem installeren in 9773

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Winsum gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €90 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9773
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Wetsinge vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Wetsinge! Middels zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Winsum. Of benader echteinstallateur.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om reviews en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dat geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Het product behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wetsinge. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Wetsinge schommelen tussen de €2700 en €3800, met montage. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt check je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor meerdere voorbeelden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €70 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.550€45
100 liter2€2.850 – €3.125€90
200 liter2€3.250 – €3.925€135
300 liter3€4.575 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-wetsinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Wetsinge (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle producten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1175. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Wetsinge

 • Termicol (T2IA3/500S), vermogen 2301 [KW], €1565 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,055×3,075m indaksysteem), vermogen 3013 [KW], €2049 subsidie.
 • Technea (200L OEG+3xVacuumbuis), vermogen 2281 [KW], €1551 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Winsum wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.winsum.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wetsinge aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Wetsinge!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!