Zonneboiler Sauwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Sauwerd? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker check je handige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sauwerd.

zonneboiler systeem installeren in 9771

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Winsum stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9771
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Sauwerd vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Sauwerd! D.m.v. onze tool tref je zonder problemen een erkende installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Winsum. Of bezoek de website kvinl.nl voor informatie over goede installateurs in je omgeving. Bijgaand ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na reviews en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bovenal toepasbaar op grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Sauwerd. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Sauwerd zitten gemiddeld tussen €2725 en €4250, met monteren & installeren. De installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op deze pagina lees jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor verschillende gevallen de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €75 per jaar (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.625€40
100 liter2€2.875 – €3.025€75
200 liter2€3.200 – €3.950€130
300 liter3€4.575 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-sauwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Via het energieverbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft de inhoud en de mate van isolatie. Interessant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij ontvangt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Sauwerd (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle systemen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €450 tot wel €1150. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sauwerd

 • Termicol (T2IA2/300SM), vermogen 1514 [KW], €1030 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×6,105m indaksysteem), vermogen 3433 [KW], €2334 subsidie.
 • DAXX (2×20 + 800L tank), vermogen 3278 [KW], €2229 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Winsum mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.winsum.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Sauwerd aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sauwerd!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!