Zonneboiler Ten Post

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Ten Post? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref jij actuele info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ten Post.

zonneboiler systeem installeren in 9792

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1900.
 • Een doorsnee huishouden in Ten Boer stookt 1630 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9792
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Ten Post vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Ten Post! Aan de hand van onze vergelijker check je moeiteloos een professionele installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Ten Boer. Of surf naar kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven in de buurt. Hierna achterhaal jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit duurzame product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ten Post. Zo’n systeem is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ten Post komen gemiddeld uit tussen €2825 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een paar omstandigheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €130 per 12 maanden (gasprijzen februari 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.700€65
100 liter2€2.750 – €3.200€75
200 liter2€3.250 – €3.950€140
300 liter3€4.550 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-ten-post

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Ten Post (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €625 tot €1450. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ten Post

 • Termicol (T2IA4/500SM), vermogen 2828 [KW], €1923 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,515×3,075m indaksysteem), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC48 CPC & 500L..), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Ten Boer wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.tenboer.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Ten Post aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ten Post!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!