Zonneboiler Woltersum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Woltersum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze tool tref jij actuele raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Woltersum.

zonneboiler systeem installeren in 9795

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een alledaags gezin in Ten Boer verbruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9795
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Woltersum vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Woltersum! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Ten Boer. Of surf naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand check je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met referenties en eventuele keurmerken. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem is geschikt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Vanwege lage winkelprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Woltersum. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Woltersum fluctueren tussen de €2875 en €3350, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina tref je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele scenario’sde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €120 per jaar (energieprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€70
100 liter2€2.825 – €3.150€90
200 liter2€3.150 – €3.875€140
300 liter3€4.500 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-woltersum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten wij ook naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Met deze statistieken kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn woonoppervlak en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je krijgt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Woltersum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €700 tot wel €1750. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Woltersum

 • H-Energiesystemen (Zonneboiler ZB3-480), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 2 C-254-AR), vermogen 1886 [KW], €1432 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-150-HHB0), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Ten Boer een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.tenboer.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Woltersum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Woltersum!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!