Zonneboiler Noordhorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Noordhorn? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze tool lees jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Noordhorn.

zonneboiler systeem installeren in 9804

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Zuidhorn stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9804
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Noordhorn vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Noordhorn! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je gemakkelijk een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Zuidhorn. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem voorziet in warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Noordhorn. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Noordhorn fluctueren tussen de €2550 en €4250, met installatie. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een variatie aan mogelijkheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €165 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€40
100 liter2€2.875 – €3.200€85
200 liter2€3.250 – €3.825€110
300 liter3€4.525 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-noordhorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze info kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Noordhorn (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €725 tot €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Noordhorn

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.500), vermogen 1488 [KW], €1012 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sun Set CV 1-150 verticaal), vermogen 1039 [KW], €707 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.15 + 500L), vermogen 2743 [KW], €1865 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Zuidhorn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.zuidhorn.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Noordhorn aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Noordhorn!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!