Zonneboiler Garmerwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Garmerwolde? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie kent 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je bruikbare informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Garmerwolde.

zonneboiler systeem installeren in 9798

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een alledaags huishouden in Ten Boer gebruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €85 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9798
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Garmerwolde vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Garmerwolde! Via de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een goede installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Ten Boer. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over geschikte installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: het warme water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Garmerwolde. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Garmerwolde komen gemiddeld uit tussen €2700 en €3800, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op deze pagina ontdek je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een aantal voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €180 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€40
100 liter2€2.775 – €3.075€95
200 liter2€3.250 – €3.850€145
300 liter3€4.425 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-garmerwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Garmerwolde (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1900. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Garmerwolde

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.400), vermogen 1497 [KW], €1018 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sun Set CV 1-150 horizontaal), vermogen 1047 [KW], €712 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 300L), vermogen 1614 [KW], €1098 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Ten Boer wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.tenboer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Garmerwolde aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Garmerwolde!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!