Zonneboiler Niekerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Niekerk? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt opgebouwd door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze website ontdek jij accurate raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Niekerk.

zonneboiler systeem installeren in 9822

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Grootegast stookt 1760 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €160 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9822
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Niekerk vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Niekerk! Met behulp van onze vergelijker check je eenvoudig een erkende installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Grootegast. Of surf naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product is er voor 2 zaken: heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit product behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Niekerk. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Niekerk variëren tussen €2550 en €3950, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Verderop lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor verschillende gevallen de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €85 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€60
100 liter2€2.750 – €3.175€80
200 liter2€3.275 – €3.850€130
300 liter3€4.600 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-niekerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het verbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Niekerk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle installaties die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot €1875. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Niekerk

 • Sonnenkraft (Compact E 400L 3x SkR 500), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2x Platinstar CPC 24 + HSSFHM 1000 WT1), vermogen 3594 [KW], €2444 subsidie.
 • Trendy Eco (4x vlakke plaat 2.15 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3132 [KW], €2130 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Grootegast een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.grootegast.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Niekerk aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Niekerk!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!