Zonneboiler Oldekerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Oldekerk? Via een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze website doorzoek je waardevolle info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oldekerk.

zonneboiler systeem installeren in 9821

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Grootegast verbruikt 1760 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9821
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Oldekerk vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Oldekerk! Dankzij onze vergelijker tref je eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Grootegast. Of surf naar de website kvinl.nl voor een database met professionele installateurs uit de gemeente. Hierna bekijk je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oldekerk. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Oldekerk zitten gemiddeld tussen €2600 en €4400, met monteren & installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op onze website check jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een aantal voorbeeldsituaties de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €105 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€45
100 liter2€2.925 – €3.200€95
200 liter2€3.250 – €3.950€125
300 liter3€4.575 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-oldekerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Oldekerk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is recent verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €800 tot wel €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oldekerk

 • 2-improve energy (200CS2ww2xPro24), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.
 • ATAG (2x ATAG Solarcollector II + 1x DEJONG WPS 300 S), vermogen 1961 [KW], €1333 subsidie.
 • Trendy Eco (2x vlakke plaat 2.15 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 1729 [KW], €1176 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente Grootegast een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.grootegast.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Oldekerk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oldekerk!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!