Zonneboiler Visvliet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Visvliet? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt opgebouwd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk jij accurate info aangaande een zonneboiler kopen in Visvliet.

zonneboiler systeem installeren in 9845

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een doorsnee gezin in Zuidhorn stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9845
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Visvliet vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Visvliet! Geholpen door deze website bekijk je simpel en snel een geschikte installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Zuidhorn. Of probeer de website Qbis.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf check je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op beoordelingen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de basis een rendabele oplossing voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Visvliet. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De recente kosten zonneboiler Visvliet vinden we terug ergens tussen de €2550 en €3700, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website check jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor diverse omstandigheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €165 per 12 maanden (gasprijzen februari 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€45
100 liter2€2.825 – €3.100€80
200 liter2€3.125 – €3.975€125
300 liter3€4.550 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-visvliet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan de inhoud en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Visvliet (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle installaties die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Visvliet

 • Econo (M48HPCPC-500-H2), vermogen 3518 [KW], €2392 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 500A+), vermogen 3009 [KW], €2046 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 20 + 200L), vermogen 1245 [KW], €847 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Zuidhorn soms een extra tegemoetkoming. Zie www.zuidhorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Visvliet aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Visvliet!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!