Zonneboiler Opende

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Opende? Middels een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze website lees je bruikbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Opende.

zonneboiler systeem installeren in 9865

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een alledaags gezin in Grootegast stookt 1760 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9865
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Opende vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Opende! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Grootegast. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs in de buurt. Bijgaand bekijk jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op recensies en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Opende. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juni 2024 zijn er constructies met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Opende zitten gemiddeld tussen €2800 en €3200, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor verschillende scenario’sde totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €145 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€70
100 liter2€2.925 – €3.200€85
200 liter2€3.150 – €3.850€110
300 liter3€4.525 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-opende

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Via het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Opende (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1275. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Opende

 • ZBPro (ZBPR 300-3-2510), vermogen 2896 [KW], €1969 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP1 1000A+), vermogen 3444 [KW], €2342 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Grootegast wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.grootegast.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Opende aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Opende!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!