Zonneboiler Surhuizum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Surhuizum? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze website tref jij toepasbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Surhuizum.

zonneboiler systeem installeren in 9283

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een doorsnee gezin in Achtkarspelen verbruikt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9283
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Surhuizum vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Surhuizum! Dankzij onze tool vind je moeiteloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Achtkarspelen. Of benader de website echteinstallateur.nl voor informatie over goede installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Deze installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Met name een rendabele oplossing voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Surhuizum. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Surhuizum zitten gemiddeld tussen €2575 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina lees je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor verschillende mogelijkheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €175 per jaar (energieprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€45
100 liter2€2.775 – €3.125€105
200 liter2€3.225 – €3.975€120
300 liter3€4.600 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-surhuizum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de info aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze gegevens kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Surhuizum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €825 tot wel €1400. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Surhuizum

 • Solarbayer (Premium Plus 2.86 AL – Paket 2 + SKL 400), vermogen 2259 [KW], €1536 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+1000ltr hygiene), vermogen 3597 [KW], €2446 subsidie.
 • DAXX (1x 1000 liter met 2×20 buizen), vermogen 3388 [KW], €2304 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Achtkarspelen mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.grootegast.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Surhuizum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Surhuizum!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!