Zonneboiler Bedum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Bedum? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze tool ontdek jij veelzijdige adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Bedum.

zonneboiler systeem installeren in 9781

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een gemiddeld gezin in Bedum gebruikt 1540 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9781
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Bedum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Bedum! Via deze pagina vind je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Bedum. Of benader echteinstallateur.nl voor informatie over vakbekwame installateurs in de buurt. Verderop achterhaal jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op reviews en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product regelt het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. In de basis aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Bedum. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Bedum liggen tussen de €2925 en €4450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Hierna check jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een variatie aan situatiesde kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €95 per jaar (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€45
100 liter2€2.800 – €3.125€85
200 liter2€3.250 – €3.925€135
300 liter3€4.450 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-bedum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Bedum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot wel €1350. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bedum

 • Remeha (RemaSOL 90C-1S 1C), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • Lux Anno (Lux HRPRO 200RVS 2XL), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc 9 bs 400 a label), vermogen 2382 [KW], €1620 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Bedum een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.bedum.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Bedum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Bedum!

 • Warmtepomp: wint warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente