Zonneboiler Gerkesklooster

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Gerkesklooster? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van deze pagina vind je uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Gerkesklooster.

zonneboiler systeem installeren in 9873

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Achtkarspelen gebruikt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Gerkesklooster vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Gerkesklooster! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Achtkarspelen. Of check de website Qbis.nl voor een database met eerlijke installateurs in je omgeving. Hierna tref je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product regelt je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Gerkesklooster. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook hebben we nog een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Gerkesklooster fluctueren tussen de €2925 en €3500, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl check je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verschillende situatiesde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €175 per jaar (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.500€40
100 liter2€2.925 – €3.175€85
200 liter2€3.100 – €4.000€110
300 liter3€4.525 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-gerkesklooster

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via het energieverbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Gerkesklooster (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle producten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot €1400. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Gerkesklooster

 • ZBPro (ZBPR 400-4-2510), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-TWS2 500A+), vermogen 2096 [KW], €1425 subsidie.
 • TechniQ-Energy (160 liter voor tapwater met 1×18 heatpipes – Comfortlijn -), vermogen 1265 [KW], €860 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Achtkarspelen mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.grootegast.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Gerkesklooster aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Gerkesklooster!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!