Zonneboiler Kommerzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Kommerzijl? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind jij handige gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kommerzijl.

zonneboiler systeem installeren in 9882

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Zuidhorn gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9882
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Kommerzijl vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Kommerzijl! Geholpen door deze pagina achterhaal je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Zuidhorn. Of bezoek de website kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in de buurt. Verderop bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kommerzijl. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De geschatte kosten zonneboiler Kommerzijl vinden we terug ergens tussen de €2600 en €3150, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop vind je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een aantal voorbeelden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €125 per jaar (gasprijzen maart 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€50
100 liter2€2.925 – €3.150€90
200 liter2€3.175 – €3.900€135
300 liter3€4.575 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-kommerzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Door deze gegevens kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de omvang en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U ontvangt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Kommerzijl (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle producten die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €925 tot wel €1900. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kommerzijl

 • ZBPro (ZBPR 500-4-2510), vermogen 3085 [KW], €2098 subsidie.
 • Kingspan (Aquaheat Solar 500), vermogen 3307 [KW], €2249 subsidie.
 • TechniQ-Energy (200 liter voor tapwater met 1×24 heatpipes – Comfortlijn -), vermogen 1581 [KW], €1075 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Zuidhorn soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.zuidhorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kommerzijl aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Kommerzijl!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!