Zonneboiler Oldehove

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Oldehove? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze website bekijk jij handige raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oldehove.

zonneboiler systeem installeren in 9883

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Zuidhorn gebruikt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9883
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Oldehove vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Oldehove! Door middel van onze vergelijker ontdek je zonder problemen een erkende installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Zuidhorn. Of check echteinstallateur.nl waar je een database treft met ervaren installateurs uit de gemeente. Verderop bekijk jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om recensies en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Het product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan vult de CV-brander het gat op. Met name toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oldehove. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Oldehove variëren tussen €2475 en €4300, met installatie. Het product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. In het volgende kopje bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor diverse scenario’sde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €125 per jaar (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€45
100 liter2€2.850 – €3.000€90
200 liter2€3.200 – €4.000€135
300 liter3€4.575 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-oldehove

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Door deze data kan de installateur een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Oldehove (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oldehove

 • ZBPro (HR 200 – 8), vermogen 937 [KW], €637 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/TWL-S-150L-B), vermogen 1433 [KW], €974 subsidie.
 • TechniQ-Energy (300 liter voor verwarming en tapwater met 1×30 heatpipes – C), vermogen 1882 [KW], €1280 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Zuidhorn een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.zuidhorn.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oldehove aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oldehove!

 • Warmtepomp: wint warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!