Zonneboiler Niehove

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Niehove? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze tool tref je toepasbare info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Niehove.

zonneboiler systeem installeren in 9884

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een alledaags huishouden in Zuidhorn gebruikt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9884
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Niehove vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Niehove! Middels zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je snel een professionele installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Zuidhorn. Of benader de website kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand vind jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Het systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Niehove. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De huidige kosten zonneboiler Niehove liggen tussen de €2925 en €4050, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor diverse voorbeeldsituaties de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €100 per jaar (energieprijzen november 2023). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€65
100 liter2€2.800 – €3.150€105
200 liter2€3.125 – €3.950€140
300 liter3€4.400 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-niehove

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten we naar wie de info verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Via deze informatie kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Niehove (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1175. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Niehove

 • ZBPro (HR 300 – 16), vermogen 1685 [KW], €1146 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/TWL-S-200L-B), vermogen 1441 [KW], €980 subsidie.
 • TechniQ-Energy (300 liter voor verwarming en tapwater met 2×18 heatpipes – C), vermogen 2606 [KW], €1772 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Zuidhorn een groene lening of kleine subsidie. Zie www.zuidhorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Niehove aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Niehove!

 • Een warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!