Zonneboiler Lauwerzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Lauwerzijl? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Lauwerzijl.

zonneboiler systeem installeren in 9885

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een alledaags huishouden in Zuidhorn stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9885
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Lauwerzijl vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Lauwerzijl! Geholpen door onze tool achterhaal je probleemloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Zuidhorn. Of klik door naar Qbis.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf lees je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. De installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Met name relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Lauwerzijl. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Lauwerzijl schommelen tussen de €2500 en €3400, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna tref jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor diverse mogelijkheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €55 per jaar (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.550€55
100 liter2€2.925 – €3.150€90
200 liter2€3.175 – €3.850€110
300 liter3€4.400 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-lauwerzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Lauwerzijl (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lauwerzijl

 • ZBPro (HR 500 – 16), vermogen 3105 [KW], €2111 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-S-200L-B), vermogen 1904 [KW], €1295 subsidie.
 • TechniQ-Energy (400 liter voor verwarming en tapwater met 2×24 heatpipes – C), vermogen 3095 [KW], €2105 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Zuidhorn mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.zuidhorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Lauwerzijl aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Lauwerzijl!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!