Zonneboiler Saaksum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Saaksum? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze vergelijker check jij actuele adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Saaksum.

zonneboiler systeem installeren in 9886

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een doorsnee gezin in Zuidhorn verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9886
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Saaksum vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Saaksum! Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zuidhorn. Of probeer de website Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box tref jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op referenties en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. VCA, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bovenal interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Saaksum. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er structuren met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Saaksum vinden we terug ergens tussen de €2400 en €3750, met installatie. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Hierna bekijk je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor enkele scenario’sde investering en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €165 per jaar (energieprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€70
100 liter2€2.875 – €3.200€105
200 liter2€3.200 – €4.000€120
300 liter3€4.500 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-saaksum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Op basis van het verbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Saaksum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd in 2017 verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €875 tot wel €1375. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Saaksum

 • ZBPro (HR 800 – 16), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-S-300L-B), vermogen 1935 [KW], €1316 subsidie.
 • TechniQ-Energy (500 liter voor verwarming en tapwater met 2×24 heatpipes – C), vermogen 3113 [KW], €2117 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Zuidhorn mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.zuidhorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Saaksum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Saaksum!

 • Een warmtepomp: wint energie via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!