Zonneboiler Holwierde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Holwierde? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check jij omvangrijke info aangaande een zonneboiler kopen in Holwierde.

zonneboiler systeem installeren in 9905

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een gemiddeld gezin in Delfzijl gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9905
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Holwierde vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Holwierde! Geholpen door onze vergelijker tref je zonder problemen een competente installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Delfzijl. Of benader kvinl.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf vind jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product draagt zorg voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Holwierde. Zo’n systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Holwierde komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3100, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna bekijk jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor velerlei mogelijkheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €180 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€45
100 liter2€2.875 – €3.025€90
200 liter2€3.125 – €3.900€135
300 liter3€4.550 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-holwierde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Door deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Van belang zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Holwierde (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €975 tot wel €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Holwierde

 • ZBPro (ZBPR 300-3-2108), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/TWL-S-500L-C), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.
 • HRsolar (Nero 6 / Inv 400), vermogen 2541 [KW], €1728 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Delfzijl een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.delfzijl.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Holwierde aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Holwierde!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!