Zonneboiler Ezinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Ezinge? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je waardevolle toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Ezinge.

zonneboiler systeem installeren in 9891

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een doorsnee gezin in Winsum gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9891
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Ezinge vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Ezinge! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref je simpel en snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Winsum. Of check kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installateurs in de regio. In de volgende paragraaf check jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en relevante keurmerken. Onder andere KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis relevant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ezinge. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De recente kosten zonneboiler Ezinge zitten gemiddeld tussen €2600 en €4000, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op onze website bekijk jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna lees jij voor verschillende mogelijkheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €165 per 12 maanden (gasprijzen februari 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.625€55
100 liter2€2.900 – €3.025€100
200 liter2€3.150 – €3.925€135
300 liter3€4.550 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-ezinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Ezinge (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €650 tot €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Ezinge

 • ZBPro (HR 1000 – 16 – 3), vermogen 3487 [KW], €2371 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-S-300L-B), vermogen 2144 [KW], €1458 subsidie.
 • TechniQ-Energy (500 liter voor verwarming en tapwater met 2×30 heatpipes – C), vermogen 3391 [KW], €2306 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Winsum een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.winsum.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Ezinge aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ezinge!

 • Warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!