Zonneboiler Krewerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Krewerd? Middels een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Dankzij onze tool doorzoek jij actuele adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Krewerd.

zonneboiler systeem installeren in 9904

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Delfzijl verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9904
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Krewerd vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Krewerd! Door middel van onze tool ontdek je moeiteloos een competente installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Delfzijl. Of ga naar echteinstallateur.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven in de buurt. Hieronder achterhaal je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter is de werking niet optimaal. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem regelt warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit duurzame product behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Krewerd. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De geschatte kosten zonneboiler Krewerd vinden we terug ergens tussen de €2800 en €3500, met installatie. Het systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Hierna lees je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor een paar situatiesde aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €105 per 12 maanden (gasprijzen november 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€40
100 liter2€2.850 – €3.050€80
200 liter2€3.275 – €3.950€125
300 liter3€4.575 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-krewerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten wij ook naar wie de specificaties verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Middels deze info kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Er volgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Krewerd (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €500 tot €1150. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Krewerd

 • ZBPro (ZBPR 300-2-2510), vermogen 1785 [KW], €1214 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-S-500L-C), vermogen 2278 [KW], €1549 subsidie.
 • Econo (M48HPCPC-500-H1), vermogen 3534 [KW], €2403 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Delfzijl een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.delfzijl.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Krewerd aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Krewerd!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!