Zonneboiler Garnwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Garnwerd? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door deze pagina ontdek jij accurate aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Garnwerd.

zonneboiler systeem installeren in 9893

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een doorsnee gezin in Winsum stookt 1600 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9893
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Garnwerd vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Garnwerd! Met behulp van deze website vind je zonder problemen een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Winsum. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs uit de gemeente. Verderop check jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Deze installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Garnwerd. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Garnwerd schommelen tussen de €2575 en €3000, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op deze pagina vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een variatie aan situatiesde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €70 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€65
100 liter2€2.950 – €3.100€75
200 liter2€3.100 – €3.975€120
300 liter3€4.400 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-garnwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Garnwerd (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1100. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Garnwerd

 • ZBPro (ZBPR 200-2-2510), vermogen 1726 [KW], €1174 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-S-400L-C), vermogen 2266 [KW], €1541 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (3 x F2 collector met WAS 280L), vermogen 3005 [KW], €2043 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Winsum mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.winsum.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Garnwerd aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Garnwerd!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!