Zonneboiler Loppersum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Loppersum? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze website ontdek jij samengestelde adviezen over een zonneboiler kopen in Loppersum.

zonneboiler systeem installeren in 9919

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een alledaags huishouden in Loppersum verbruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9919
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Loppersum vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Loppersum! Geholpen door deze website check je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Loppersum. Of bezoek de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met competente installateurs uit de buurt. In onderstaande box bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit product behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Met name een rendabele oplossing voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Loppersum. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er oplossingen een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Loppersum variëren tussen €2550 en €3600, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Verderop check jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna lees jij voor verschillende voorbeeldsituaties de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €170 per jaar (energieprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€60
100 liter2€2.950 – €3.175€100
200 liter2€3.275 – €3.900€110
300 liter3€4.500 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-loppersum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Middels deze informatie kan de vakman een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke andere systemen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Loppersum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recent verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot wel €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Loppersum

 • 2-improve energy (HYG800CS1ww3xPro18), vermogen 3624 [KW], €2464 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 300-3-2510), vermogen 2896 [KW], €1969 subsidie.
 • Solar2all (HP60HE/200/PWM), vermogen 3497 [KW], €2378 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Loppersum soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.loppersum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Loppersum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Loppersum!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente