Zonneboiler Eenum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Eenum? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek je bruikbare details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Eenum.

zonneboiler systeem installeren in 9913

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Loppersum stookt 1720 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €135 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9913
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Eenum vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Eenum! Met behulp van onze website ontdek je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Loppersum. Of surf naar kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box check je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Denk aan KviNL, Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Eenum. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juli 2024 zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Eenum liggen tussen de €2550 en €3250, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op deze pagina lees je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor diverse situatiesde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €65 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€40
100 liter2€2.925 – €3.150€75
200 liter2€3.200 – €4.000€130
300 liter3€4.450 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-eenum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Door deze data kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de grootte en de isolatiewaarden. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Eenum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot wel €1525. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eenum

 • TEC-Solar (TecSolar 48-300), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-SWP2-400L-C), vermogen 2142 [KW], €1457 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 90C-1S 1C), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Loppersum een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.loppersum.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Eenum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Eenum!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!