Zonneboiler Leermens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Leermens? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze tool lees jij handige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Leermens.

zonneboiler systeem installeren in 9912

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Loppersum stookt 1720 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €60 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9912
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Leermens vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Leermens! Door middel van onze website bekijk je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Loppersum. Of check de website kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installateurs in de buurt. Bijgaand lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Zeker toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Leermens. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Leermens variëren tussen €2725 en €4350, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op onze website ontdek jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor verschillende voorbeeldsituaties de kosten en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €60 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€65
100 liter2€2.925 – €3.075€100
200 liter2€3.250 – €4.000€135
300 liter3€4.425 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-leermens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie verdere info verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Via het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Leermens (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €550 tot wel €1475. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Leermens

 • TEC-Solar (TecSolar 36-200), vermogen 2873 [KW], €1954 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-SWP2-300L-B), vermogen 2138 [KW], €1454 subsidie.
 • HONE (HONE plus 150L 2-SP501), vermogen 1163 [KW], €791 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Loppersum een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.loppersum.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Leermens aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Leermens!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!