Zonneboiler Spijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Spijk? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl tref jij toepasbare adviezen over een zonneboiler kopen in Spijk.

zonneboiler systeem installeren in 9909

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Delfzijl stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €75 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9909
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Spijk vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Spijk! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je probleemloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Delfzijl. Of klik door naar Qbis.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box vind je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit product heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. In de basis toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Spijk. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Spijk fluctueren tussen de €2675 en €3850, met installatie inclusief. De installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor velerlei voorbeelden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €145 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€60
100 liter2€2.800 – €3.025€90
200 liter2€3.100 – €3.800€140
300 liter3€4.600 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-spijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten wij ook naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. U ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Spijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1050. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Spijk

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.1000 okolne-profi), vermogen 3752 [KW], €2551 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-100T/TWL-S-1000L-C), vermogen 3877 [KW], €2636 subsidie.
 • HONE (HONE plus 120L 1-SP501), vermogen 646 [KW], €439 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Delfzijl een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.delfzijl.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Spijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Spijk!

 • De warmtepomp: genereert warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!