Zonneboiler Bierum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Bierum? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie kent 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl lees jij actuele info over een zonneboiler kopen in Bierum.

zonneboiler systeem installeren in 9906

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een alledaags gezin in Delfzijl gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9906
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Bierum vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Bierum! Geholpen door onze tool vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Delfzijl. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand vind jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na reviews en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. De installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Met name toegepast door grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een grote vraag naar warm water. Omwille van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Bierum. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Bierum variëren tussen €2850 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor meerdere gevallen de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €60 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€70
100 liter2€2.800 – €3.075€85
200 liter2€3.275 – €3.825€110
300 liter3€4.450 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-bierum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Bierum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle producten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €775 tot €1050. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bierum

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.1500 okoline-profi), vermogen 3592 [KW], €2443 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-80T/TWL-S-800L-C), vermogen 3723 [KW], €2532 subsidie.
 • Remko (Stuttgart Solar 300L), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Delfzijl een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.delfzijl.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Bierum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bierum!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!