Zonneboiler Westeremden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Westeremden? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Middels deze pagina tref je actuele toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Westeremden.

zonneboiler systeem installeren in 9922

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Loppersum stookt 1720 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Concreet: een forse besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9922
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Westeremden vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Westeremden! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl ontdek je gemakkelijk een professionele installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Loppersum. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand vind je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Zeker aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Westeremden. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Westeremden liggen tussen de €2400 en €4050, inclusief plaatsing. De installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna tref je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei gevallen de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €65 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€55
100 liter2€2.800 – €3.000€105
200 liter2€3.125 – €3.900€135
300 liter3€4.575 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-westeremden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze gegevens kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Westeremden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 verbreed. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €700 tot wel €1775. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Westeremden

 • 123-Kaminofen (2 CPC 18 + TS-SS 500), vermogen 3209 [KW], €2182 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1466 [KW], €997 subsidie.
 • Green energy (San & CV 200 – 18), vermogen 1431 [KW], €973 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Loppersum een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.loppersum.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Westeremden aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Westeremden!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!