Zonneboiler Garrelsweer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Garrelsweer? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina vind je actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Garrelsweer.

zonneboiler systeem installeren in 9918

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Loppersum verbruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9918
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Garrelsweer vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Garrelsweer! Door middel van onze vergelijker tref je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Loppersum. Of check de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs in de regio. Onderstaand bekijk je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Garrelsweer. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Garrelsweer schommelen tussen de €2600 en €3800, met monteren & installeren. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Hierna lees jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor een variatie aan situatiesde investering en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €160 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€40
100 liter2€2.775 – €3.150€105
200 liter2€3.175 – €3.800€130
300 liter3€4.450 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-garrelsweer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de grootte en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Garrelsweer (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot wel €1000. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Garrelsweer

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 2226 [KW], €1514 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-15T/DJG-RVS-M-150L), vermogen 1138 [KW], €774 subsidie.
 • Remeha (220 SHL Calora Tower 2C), vermogen 1848 [KW], €1257 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Loppersum een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.loppersum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Garrelsweer aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Garrelsweer!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!