Zonneboiler Zeerijp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Zeerijp? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze website check jij praktische informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zeerijp.

zonneboiler systeem installeren in 9914

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een gemiddelde woning in Loppersum gebruikt 1720 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €145 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9914
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Zeerijp vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Zeerijp! Dankzij onze vergelijker ontdek je snel een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Loppersum. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop check je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met referenties en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan springt de CV-brander bij. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zeerijp. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Zeerijp vinden we terug ergens tussen de €2450 en €3700, met installatie. Het product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Verderop bekijk jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een variatie aan mogelijkheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €155 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€60
100 liter2€2.800 – €3.075€80
200 liter2€3.300 – €3.975€135
300 liter3€4.425 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-zeerijp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Via het verbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Zeerijp (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle artikelen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot wel €1450. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zeerijp

 • TEC-Solar (TecSolar 48-350), vermogen 3294 [KW], €2240 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-SWP2-400L-C), vermogen 2261 [KW], €1537 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 150SE-1S 2C), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Loppersum een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.loppersum.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zeerijp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zeerijp!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!