Zonneboiler Wirdum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Wirdum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze tool ontdek jij uitgebreide details m.b.t. een zonneboiler kopen in Wirdum.

zonneboiler systeem installeren in 9917

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een doorsnee huishouden in Loppersum verbruikt 1720 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9917
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Wirdum vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Wirdum! Door middel van deze pagina check je probleemloos een goede installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Loppersum. Of ga naar Qbis.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem voorziet in warm tapwater en de verwarming van de woning. Het product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Wirdum. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast is er nog een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Wirdum liggen tussen de €2550 en €3150, inclusief installeren. Dit product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina lees je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor een aantal voorbeeldsituaties de kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €75 per jaar (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.575€65
100 liter2€2.825 – €3.025€95
200 liter2€3.100 – €3.800€110
300 liter3€4.575 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-wirdum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om te weten hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Wirdum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €425 tot €1900. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Wirdum

 • TEC-Solar (TecSolar 66-500), vermogen 3608 [KW], €2453 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/TWL-SWP2-500L-C), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 300SE-2S 3C), vermogen 3135 [KW], €2132 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Loppersum een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.loppersum.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Wirdum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Wirdum!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!