Zonneboiler Stedum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Stedum? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze pagina bekijk je omvangrijke info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Stedum.

zonneboiler systeem installeren in 9921

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een doorsnee gezin in Loppersum stookt 1720 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9921
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Stedum vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Stedum! Aan de hand van onze tool vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Loppersum. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met erkende installateurs in de regio. In onderstaande box check je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem zorgt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Zeker interessant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Stedum. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Stedum variëren tussen €2950 en €4000, inclusief installeren. Deze installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Hierna lees je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor enkele mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €95 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.525€45
100 liter2€2.775 – €3.025€90
200 liter2€3.200 – €3.800€130
300 liter3€4.525 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-stedum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Met deze data kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Stedum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Stedum

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO1000), vermogen 3541 [KW], €2408 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/DJG-RVS-M-150L), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.
 • Remeha (220 SHL Calora Tower 3C), vermogen 3744 [KW], €2546 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Loppersum een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.loppersum.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Stedum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Stedum!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!