Zonneboiler Westerwijtwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Westerwijtwerd? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker check jij samengestelde informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Westerwijtwerd.

zonneboiler systeem installeren in 9993

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Loppersum stookt 1720 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9993
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Westerwijtwerd vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Westerwijtwerd! Geholpen door deze pagina check je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Loppersum. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Verderop vind jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Westerwijtwerd. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Westerwijtwerd vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3950, met installatie inclusief. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor meerdere situatiesde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €95 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.650€65
100 liter2€2.800 – €3.025€95
200 liter2€3.125 – €3.825€130
300 liter3€4.400 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-westerwijtwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de info verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door het energieverbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Westerwijtwerd (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot wel €1350. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Westerwijtwerd

 • Weishaupt/Monarch (3 x F2 collector met WAS 400L), vermogen 3051 [KW], €2075 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 800-LE2), vermogen 3071 [KW], €2088 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-2,5m²), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Loppersum wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.loppersum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Westerwijtwerd aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Westerwijtwerd!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!