Zonneboiler Usquert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Usquert? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat in de basis uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze website tref je omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Usquert.

zonneboiler systeem installeren in 9988

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Eemsmond gebruikt 1690 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €130 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9988
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Usquert vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Usquert! Dankzij onze tool vind je simpel en snel een geschikte installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Eemsmond. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Verderop ontdek je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Dit systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Usquert. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Usquert variëren tussen €2625 en €4100, met montage. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een paar situatiesde kosten en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €90 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.125€100
200 liter2€3.150 – €3.950€135
300 liter3€4.600 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-usquert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de productinfo verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Usquert (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1900. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Usquert

 • Viessmann (5m2 SV2F – Vitocal 343-G), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 800 CQP), vermogen 3017 [KW], €2052 subsidie.
 • Solesta BV (Silverline 25V), vermogen 1255 [KW], €853 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Eemsmond mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.eemsmond.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Usquert aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Usquert!

 • De warmtepomp: wint energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!