Zonneboiler Oudeschip

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Oudeschip? Via een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze tool ontdek jij praktische gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Oudeschip.

zonneboiler systeem installeren in 9984

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Eemsmond verbruikt 1690 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Oudeschip vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Oudeschip! Met behulp van onze tool ontdek je probleemloos een goede installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Eemsmond. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box tref je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Geen nood, dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product voorziet in heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bovenal toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Oudeschip. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Oudeschip fluctueren tussen de €2800 en €4000, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. In het volgende kopje tref jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een variatie aan gevallen de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €155 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.500€65
100 liter2€2.850 – €3.175€95
200 liter2€3.150 – €3.925€125
300 liter3€4.550 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-oudeschip

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het verbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. U krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Oudeschip (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €550 tot wel €1050. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudeschip

 • Ritter Paradigma (2x AQUA PLASMA 19/50 + EXPRESSO 800), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 1000 PAWT), vermogen 3958 [KW], €2691 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/10,0 Combi), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Eemsmond mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.eemsmond.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oudeschip aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oudeschip!

 • Warmtepomp: genereert warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!