Zonneboiler Uithuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Uithuizen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. onze website vind je accurate raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Uithuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9981

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Eemsmond gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €90 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9981
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Uithuizen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Uithuizen! Aan de hand van onze website check je zonder problemen een goede installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Eemsmond. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs in je omgeving. In onderstaande box lees je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Uithuizen. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De huidige kosten zonneboiler Uithuizen schommelen tussen de €2975 en €4300, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor een aantal mogelijkheden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €130 per jaar (gasprijzen februari 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€65
100 liter2€2.900 – €3.075€90
200 liter2€3.225 – €3.825€140
300 liter3€4.450 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-uithuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het helder naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door het verbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Uithuizen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verbreed. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot wel €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Uithuizen

 • Hetzonneboilerhuis (set 35 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2130 [KW], €1448 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 PAWT), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.
 • HRsolar (HRS200D/7,5 Combi), vermogen 2843 [KW], €1933 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Eemsmond soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.eemsmond.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Uithuizen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Uithuizen!

 • Warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!