Zonneboiler Vierhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Vierhuizen? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Via deze pagina lees je samengestelde toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Vierhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 9975

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een standaard woning in De Marne gebruikt 1730 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €135 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9975
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Vierhuizen vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Vierhuizen! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente De Marne. Of ga naar de website kvinl.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in de regio. Hierna check jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product kan benut worden voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk interessant voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vierhuizen. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Vierhuizen zitten gemiddeld tussen €2900 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Hierna ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een variatie aan voorbeelden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€60
100 liter2€2.850 – €3.050€90
200 liter2€3.300 – €3.925€125
300 liter3€4.400 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-vierhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze statistieken kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Vierhuizen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €825 tot €1275. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Vierhuizen

 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 757), vermogen 2845 [KW], €1935 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 PAWT), vermogen 3726 [KW], €2534 subsidie.
 • HRsolar (HRS120(L)/2,5), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente De Marne mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.demarne.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vierhuizen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Vierhuizen!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!