Zonneboiler Houwerzijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Houwerzijl? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem komt tot stand door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van deze pagina tref je actuele raadgeving over een zonneboiler kopen in Houwerzijl.

zonneboiler systeem installeren in 9973

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €900.
 • Een standaard woning in De Marne stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €110 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9973
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Houwerzijl vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Houwerzijl! Middels onze website ontdek je moeiteloos een competente installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente De Marne. Of benader de website Qbis.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en certificaten en keurmerken. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gebruikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. De installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Houwerzijl. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Houwerzijl schommelen tussen de €2725 en €3150, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor velerlei situatiesde kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €65 per jaar (energieprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€40
100 liter2€2.950 – €3.000€105
200 liter2€3.150 – €3.975€140
300 liter3€4.600 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-houwerzijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Het betreft leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je krijgt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Houwerzijl (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot €1600. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Houwerzijl

 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis Max 957), vermogen 2511 [KW], €1707 subsidie.
 • S-Power (DF60-600AD), vermogen 3527 [KW], €2398 subsidie.
 • HRsolar (HRS200D/4,8 Combi), vermogen 1637 [KW], €1113 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente De Marne soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.demarne.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Houwerzijl aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Houwerzijl!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!